Vader van meisje reageert op ‘overdreven heisa’ rond zwembadincident
Foto: Simon Mouton

In de discussie rond het zwembadincident in Koksijde heeft voor het eerst de vader van het meisje (10) gereageerd. ‘Ik wacht het onderzoek af. Maar al de heisa die hierover gemaakt wordt, vind ik overdreven. Mijn kind blijft haar vrolijke zelve’, zegt de man tegen Het Nieuwsblad.

Ongewild werd ze drie dagen lang onderwerp van discussie over asielzoekers in het zwembad van Koksijde. Volgens haar vader heeft ze daar gelukkig zelfs niet veel van beseft. De man uit Nieuwpoort zegt dat alles goed gaat met zijn kind. Hij noemt de hele ­heisa rond het incident ook fel overdreven.

‘Ik vind het allemaal wat op­geblazen. Er worden dingen verteld die gewoon niet juist zijn. Het gaat goed met mijn dochter. Ze is ook niet getraumatiseerd ­of zo. Ze blijft haar vrolijke zelve.’

Draaikolk

De vader heeft zelf geen klacht ingediend bij de ­po­litie tegen de 23-jarige ­Iraakse asielzoeker. Zijn dochter, die een leerachterstand heeft, was zaterdag ­samen met een groepje van het ­medisch-pedagogisch ­in­stituut Rozenkrans aan het zwemmen toen ze volgens een begeleidster door de asielzoeker betast werd. De vrouw stapte naar de politie en sindsdien loopt er een ­onderzoek naar de asiel­zoeker, dat moet uitmaken of er mogelijk sprake was van aanranding.

De vader van het kind werd pas de volgende dag van het incident en de klacht ­in­gelicht. ‘Naar wat ik nu hoor – maar ik was er natuurlijk niet bij – is mijn dochtertje in de draaikolk door die man vastgenomen’, zegt hij. ‘Lang heeft dat niet geduurd. Hij is ook niet verder gegaan dan haar vast te ­nemen. Maar hij zou mijn dochtertje daarna onder ­water geduwd hebben. Ze is dan zelf weg gezwommen.’

De asielzoeker tegen wie een klacht loopt dat hij het meisje lastigviel, blijft voorlopig in een ­gesloten centrum.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig