Hof Van Cleve uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld
Foto: wouter van vooren
Het Hof Van Cleve, de driesterrenzaak van chef Peter Goossens in het Oost-Vlaamse Kruishoutem, is door de gerenommeerde culinaire blog WBP Stars uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. In de volledige top zestig staan nog drie andere landgenoten.

Een professionele jury van WPB Stars reist de hele wereld rond op zoek naar de beste restaurants. Het eten dat hen wordt voorgeschoteld, beoordelen de leden onder meer op smaak, innovatie, waar voor je geld en uniciteit. Uit hun beoordelingen blijkt dat het Vlaamse Hof Van Cleve met 94 punten het hoogst scoort. De tweede plaats is voor het Spaanse El Celler de Can Roca (93 punten). Dit restaurant stond vorig jaar op de eerste plaats, net voor Goossens. Restaurant de l’Hôtel de Ville in Zwitserland sluit de top drie met 92 punten.
 

Perfectie

'Het Hof Van Cleve draait om perfectie. Alles wat je krijgt is dan ook perfect in de vorm van het heerlijkste eten van op verschillende plaatsen ter wereld. Elk gerecht tovert een glimlach op je gezicht. Het is bewonderenswaardig hoe ver Peter Goossens en zijn team gaan om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Doe een inspanning om hen te bezoeken, je zal er nooit spijt van krijgen', staat er lovend op de site. Ook Peter Goossens en zijn personeel zijn opgetogen met het nieuws. Via Facebook laat het team weten dat er stevig gevierd wordt in het restaurant.

 

Feest in Hof van Cleve!Restaurant Hof van Cleve is verkozen door WBPSTARS tot beste restaurant ter wereld!The new Top...

Posted by Hof van Cleve on Tuesday, January 26, 2016

 

 Andere Belgen

Op nummer 33 staat een ander Belgisch gastronomisch driesterrenrestaurant, namelijk Hertog Jan van topchef Gert De Mangeleer in Zedelgem. Van de jury kreeg het 90 punten. Niet in België maar wel Belgisch: Likoké, het sterrenrestaurant van Piet Huysentruyt in de Ardèche, staat ook genoteerd. De West-Vlaming palmt nummer 38 in. Nummer 59 is dan weer gereserveerd voor L’air du Temps in Éghezée. De zaak scoort 88 punten.

Klik hier voor de volledige top zestig van de WPB Stars.