Maandag verloren Clijsters en Majoli hun openingsmatch tegen de Amerikaanse ex-toppers Lindsay Davenport en Martina Navratilova. Met de Frans-Spaanse combinatie Marin Bartoli/Arantxa Sanchez-Vicario neemt nog een vierde duo deel aan het toernooi. “Het resultaat is niet belangrijk. Wat telt, is dat we elkaar opnieuw ontmoeten en plezier maken op het terrein”, zegt Clijsters, die in 2011 de Australian Open op haar naam schreef.

Clijsters (32) is erg populair in Australië. De tennisfans ‘down under’ noemden haar tijdens haar carrière zelfs liefkozend “Aussie Kim”. “Ik heb altijd gehouden van de Australische mentaliteit”, legt de Limburgse uit. “Ik ben ook vijf jaar samen geweest met Lleyton (Hewitt, nvdr.), dat speelt misschien mee. De mensen zijn hier heel gastvrij en houden erg van sport. Dat bood me altijd veel energie wanneer ik op de baan stond.”

Nu de tweede week van de Australian Open is begonnen, komt de eindfase van het toernooi stilaan in zicht. “Azarenka is in staat de titel te winnen, maar alles hangt af van Serena. Als zij fit blijft, is ze quasi onmogelijk te verslaan”, voorspelt Clijsters.

Bij de mannen verwacht de Limburgse een nieuwe triomf voor Novak Djokovic, al hoopt ze dat Roger Federer nog eens kan uithalen. “Ik weet niet hoelang Roger nog wil spelen. Ik hoop dat hij nog een paar keer een grootse prestatie kan neerzetten. Maar goed, ik kan me wel inbeelden dat Djokovic zal winnen.”