Picanol en Tessenderlo moeten fusieplannen bijschaven
Luc Tack Foto: blg

De raden van bestuur van Picanol en Tessenderlo Chemie twijfelen eraan of ze voldoende aandeelhouders achter hun fusieplannen kunnen scharen. Ze gaan bekijken of de voorwaarden moeten ‘verbeterd’ worden, klinkt het maandagmorgen in een persbericht.

De aanpassing komt er onder druk van een groep aandeelhouders. ‘Op basis van nu bekende steminstructies blijkt dat het huidig voorstel niet met zekerheid een 75 procent meerderheid zou wegdragen’, moeten Picanol en Tessenderlo vaststellen. Normaal gezien zou er eind februari op een aandeelhoudersvergadering van Tessenderlo gestemd worden, maar dat lijkt nu dus mogelijk te worden uitgesteld.

Daarom worden er nieuwe gesprekken gestart tussen beide bedrijven, ‘mede rekening houdend met de input ontvangen vanwege de aandeelhouders’. Bedoeling is vast te stellen of ‘de voorwaarden van de voorgestelde transactie kunnen verbeterd worden met het oog op de goedkeuring ervan door de aandeelhouders.’ Wanneer de herziening rond moet zijn, is nog niet duidelijk.

Luc Tack liet midden december weten weefgetouwen-producent Picanol met het chemiebedrijf Tessenderlo te willen samenvoegen. Tack is nu al topman van beide bedrijven, en als belangrijkste aandeelhouder werd verwacht dat de plannen vrij vlot zouden worden doorgedrukt. Toch botste het voorstel bij de overige aandeelhouders op weerstand.