Gimv-voorzitter Urbain Vandeurzen neemt ontslag
Urbain Vandeurzen stelt zijn mandaat ter beschikking op de jaarvergadering van 29 juni. Foto: BELGA

Urbain Vandeurzen, de voorzitter van de raad van bestuur van Gimv neemt ontslag. Dat laat hij weten in een persbericht.

Zijn ontslag houdt verband met de mogelijke verkoop van aandelen Gimv door de Vlaamse overheid. Vandeurzen is kandidaat om de aandelen van de overheid in Gimv over te kopen. Dat was volgens critici moeilijk verzoenbaar met zijn huidige rol als voorzitter. Vandeurzen is immers door de Vlaamse regering benoemd om bij Gimv de overheidsbelangen te bewaken.

‘Als hij zelf kandidaat-koper is, is dat lastig. Je kan niet tegelijk de belangen van de verkoper en van de koper behartigen’, zei een betrokkene eerder in onze krant (DS 24 november ).

 

Het Vlaams Gewest heeft nu nog 27 procent van de aandelen, maar dat belang wordt op termijn mogelijk kleiner. Afgelopen jaar leek een verdere privatisering nabij, maar besliste de overheid uiteindelijk om niet te beslissen.

 

De Vlaamse regering aanvaardt in een persmededeling het ontslag van Vandeurzen en zegt dat ze tot op vandaag geen enkele intentie heeft om over te gaan tot een vermindering van haar participatie in Gimv. De regering start nu de zoektocht naar een nieuwe voorzitter.