Brand bij clubhuis motorbende Satudarah
Foto: Tom Palmaers

In het clubhuis van motorclub Satudarah MC aan de Grotestraat in Boorsem (Maasmechelen) zijn dinsdagavond speciale eenheden van de federale politie en de federale gerechtelijke politie binnengevallen. Ze kregen daarbij bijstand van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen. Enkele uren later werd er een brand gemeld in de Grotestraat, naast het clubhuis. Of er een verband is met de inval, is nog niet duidelijk.

 De inval gebeurde in het kader van een gerechtelijk onderzoek van het parket van Limburg naar wapenhandel. Er zijn twee personen gearresteerd, maar er wordt niemand voorgeleid.

Tijdens de huiszoeking in het clubhuis, dat ondergebracht is in een duiventil, cirkelde de helikopter van de federale politie in de lucht om alles te coördineren. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat er een wapen is aangetroffen. De inval is zonder incidenten verlopen. De twee gearresteerde personen zijn verhoord, maar mochten nadien beschikken.

Op het grondgebied van de politiezone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) zijn drie motorclubs gevestigd, namelijk de Outlaws in Mechelen-aan-de-Maas, de Hells Angels in Rekem (Lanaken) en Satudarah in Boorsem. Het clubhuis van Satudarah werd begin 2015 in Boorsem opgericht. De van oorsprong Nederlandse motorclub is opgericht door enkele Molukse vrienden. In februari 2015 werden de activiteiten van Satudarah MC door de Duitse overheid verboden, zodat de kans bestond dat de clubleden naar België en Nederland zouden uitwijken om hun bijeenkomsten bij te wonen.