Welke energieleveranciers bieden de meest interessante voorwaarden aan in januari?
Foto: Peter Hilz/hh
Welke energieleveranciers bieden de meest interessante voorwaarden aan in januari? Mijnenergie.be maakt de berekening, op basis van de gegevens voor deze maand.

Een prijssimulatie voor een gezin uit Gent met een 'gemiddeld' jaarlijks elektriciteitsverbruik van 1.782 kWu in “Normaal/Dag” tarief en 1.744 kWu in 'Daluren/Nacht' tarief geeft de volgende TOP 5 voor elektriciteit:

1. Essent Variabel Groen Vooraf (*): 780,98 euro, 100% groen
2. Energy people BP Elektriciteit (Variabel) (***): 795,70 euro, 100% groen
3. Comfort Energy Go - 3 jaar (Variabel) (**): 796,37 euro, 100% groen
4. Elegant Lokale Groene Stroom BX (Variabel): 797,14 euro, 100% groen
5. Mega Free Variabel - 1 jaar: 801,58 euro, 100% groen

(*) Voor dit product is het voorafbetalen van een forfaitair voorschot van 800 € (incl. BTW) vereist en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail
(**) Voor dit product is een betaling via domiciliëring verplicht en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail
(***) Voor dit product is alle communicatie enkel mogelijk via internet/e-mail

Een prijssimulatie voor aardgas voor hetzelfde gezin ( met een 'gemiddeld' jaarlijks gasverbruik van 13.427 kWu) geeft de volgende TOP 5:

1. Essent Aardgas Variabel Vooraf (Variabel) (*): 614,79 euro
2. Elegant Aardgas BX (Variabel): 615,85 euro
3. Octa+ Web Aardgas (Variabel) (***): 627,33 euro
4. Poweo Fix Aardgas - 1 jaar (Vast): 628,54 euro
5. Mega Safe gas - 1 jaar (Vast): 631,96 euro

(*) Voor dit product is het voorafbetalen van een forfaitair voorschot van 900 € (incl. BTW) vereist en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail
(**) Voor dit product is een betaling via domiciliëring verplicht en alle communicatie is enkel mogelijk via internet/e-mail
(***) Voor dit product is alle communicatie enkel mogelijk via internet/e-mail

Opgelet: Het gaat hier over voorbeeldberekeningen voor de stad Gent (postcode 9000) en het gemiddeld verbruik in die regio. De lopende promoties van de maand zijn hierbij niet meegerekend.

Het totaalbedrag van uw energiefactuur is afhankelijk van de regio waar u woont en van uw verbruik. Om te zien wat het klassement is in uw eigen regio en voor uw eigen verbruik doet u best uw eigen gepersonaliseerde prijssimulatie.

Wat is voor u de meest voordelige leverancier? Bereken het met onze eenvoudige module

Altijd op de hoogte blijven van de energieprijzen? Registreer u op mijnenergie.be en ontvang elke maand op basis van uw eigen verbruiksgegevens alle nieuwe prijzen van de energieleveranciers voor uw gemeente via email.