Laura Tesoro (19) heeft de finale van Eurosong gewonnen. Zij gaat met het nummer 'What's the pressure' in mei ons land vertegenwoordigen op het 61ste Eurovisiesongfestival in Stockholm.

De vijf finalisten Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden brachten zondagavond hun nummer voor de tweede keer live op televisie, dit keer met de volledige act bedacht door choreograaf Ish Ait Hamou.

Eerst werden de stemmen van tien internationale jury's opgeteld bij die van de publieksjury. Daarna wisten we de namen van de twee superfinalisten: Laura op kop, gevolgd door Tom. Vervolgens kon een laatste keer worden gestemd en bleek de gedoodverfde favoriete Laura de winnares.

Laura is ook bekend als actrice in de soap Familie en voor haar deelname aan The Voice van Vlaanderen. De tekst van het nummer 'What's the pressure' is van de hand van niemand minder dan Selah Sue. Ze schreef het lied samen met haar ex-drummer Louis Favre. Producer was de Brit Peter Gordeno, sinds 1998 de vaste toetsenman van Depeche Mode.

In 2015 stuurde de RTBF nog Loïc Nottet naar Wenen. Met "Rhythm Inside" haalde hij toen de vierde plaats. Het festival werd gewonnen door de Zweed Mans Zelmerlöw.

Bekijk hieronder de acts van de vier andere finalisten:

Runner-up Tom Frantzis (24) - I'm Not Lost

Finalist Adil Aarab (25) - In Our Nature

Finalist Astrid Destyver (23) - Everybody Aches

Finalist Amaryllis Uitterlinden (32) - Kick The Habbit