'Sluiting Brusselse tunnels niet aan de orde'
Foto: Photo News

De definitieve sluiting van één of meerdere Brusselse tunnels is voor de Brusselse regering niet aan de orde. Dat heeft minister van Economie Didier Gosuin (DéFi) zondag verklaard in de marge van een partijcongres.

Volgens sommige berichten zou de regering-Vervoort van plan zijn Brusselse tunnels definitief te sluiten. Het leeuwendeel van die tunnels werd in de jaren zeventig en tachtig opgetrokken, of zelfs vroeger. Hun renovatie zou behoorlijk duur kunnen uitvallen.

Gosuin bevestigde zondag wat zijn Brusselse collega die bevoegd is voor Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) vrijdag al had aangegeven. Momenteel loopt een analyse van de toestand van alle Brusselse tunnels. De factuur dreigt hoog op te lopen in voorstellen die het Brussels gewest niet alleen zal kunnen dragen, maar een sluiting van tunnels staat niet op het programma, aldus Gosuin.

Nog een week verkeersellende aan Louiza

De Stefaniatunnel zal wel nog minstens tot het eind van de week afgesloten blijven om de betonscheurtjes te onderzoeken, zo werd eerder zondag gemeld door het agentschap Brussel Mobiliteit. Er is meer onderzoek nodig om precies te kunnen inschatten hoelang de reparatiewerken zullen duren.

Automobilisten kunnen zich in de omgeving van de Louizalaan nog zeker de hele week aan verkeersellende verwachten.  Brussel Mobiliteit raadt automobilisten aan om de buurt met de individuele wagen te vermijden en gebruik te maken van het openbaar vervoer of carpooling. De stad inrijden kan via de Wetstraat en het Zuidstation, de stad verlaten kan via de Belliardstraat en het Zuidstation. ‘Deze routes zijn evenwel ook druk bereden’, waarschuwt de dienst echter.

In november vielen in de Rogiertunnel een aantal brokstukken naar beneden. Daarop is beslist om alle Brusselse tunnels grondig te inspecteren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig