Meer geld om jongeren warm te maken voor wetenschap
Foto: Photo News

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en Vlaams minister van Werk en Innovatie en Philippe Muyters (N-VA) stoppen samen 160.000 euro in de STEM-academie, die de interesse van kinderen en jongeren voor wiskunde, wetenschappen, techniek en technologie wil stimuleren.

Dat schrijft De Zondag. Door de subsidie zal de academie 31.000 kinderen kunnen bereiken en in de helft van de gemeenten STEM-initiatieven kunnen aanbieden.

Nog te weinig jongeren vinden de weg naar technische en wetenschappelijke opleidingen in Vlaanderen, terwijl de nood aan technisch geschoolde arbeidskrachten hoog is.

De STEM-academie bundelt alle buitenschoolse STEM-initiatieven, die jongeren willen aanmoedigen om te kiezen voor een carrière in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

‘De vele buitenschoolse STEM-activiteiten in Vlaanderen kennen een groot succes. In die mate dat de vraag het huidige aanbod overstijgt. Met de subsidie versterken we de begeleiding en ondersteuning van initiatieven en kan het netwerk verder groeien’, aldus minister Crevits.