Vierde slachtoffer van aanslagen Jakarta overleden
Foto: EPA

De dodentol na de aanslag in de Indonesische hoofdstad Jakarta is opgelopen naar vier. Een slachtoffer is zaterdagavond in een ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen.

Dat heeft de Indonesische politie zondag bekendgemaakt. De vierde dode was een passant die in een bankkantoor werkte. ‘Hij werd in het hoofd geschoten en lag sindsdien in een coma’, zei politiewoordvoerder Muhammad Iqbal zondag.

Bij de aanslag kwamen ook twee Indonesiërs en een Canadees om. De politie had eerder gezegd dat ze niet zeker wisten of een van de Indonesische slachtoffers een terrorist was of gewoon een omstander. ‘De totale balans ligt nu op acht doden: vier burgers en vier terroristen’, zei Iqbal nog. Er vielen meer dan 20 gewonden.

Zaterdag werden 12 mensen opgepakt in verband met de aanslag van donderdag, toen verschillende bommen aan een politiekantoor en een Starbucks, in het centrum van de stad, ontploften. De politie identificeerde een van de aanvallers als een man die in 2010 veroordeeld was tot zeven jaar cel voor betrokkenheid bij een paramilitair trainingskamp in Aceh, maar vroeger vrijkwam.

IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, meldde hun niet-officieel persbureau al-Amaq, maar die claim is nog niet bevestigd.