Vogue plaatst Derek Zoolander op de cover
Foto: Vogue

Liep hij vorig jaar nog op de catwalk van Valentino, dan mag Derek Zoolander nóg een droom van zijn bucketlist schrappen: hij staat samen met Penélope Cruz op de cover van de Amerikaanse Vogue.

Vijftien jaar na het origineel komt het vervolg op de film Zoolander in de zalen. Daarin gaan Derek Zoolander (Ben Stiller) en Hansel McDonald (Owen Wilson) samen met de verleidelijke Valentina Valencia (Penélope Cruz) de strijd aan tegen een organisatie die de knapste modellen een voor een vermoordt.

Tussen de opnames van de film door maakten Stiller en Cruz tijd vrij voor een fotoshoot met Annie Leibovitz. We zien Zoolander in outfits van onder meer Versace, Saint Laurent, Tom Ford en Alexander Wang. In één van de foto’s krijgt hij ook het gezelschap van Gigi Hadid, Jourdan Dunn en Joan Smalls.

En bij een covershoot hoort uiteraard ook een interview. Daarin onthult Stiller wie ze níet hebben kunnen strikken voor de film: Karl Lagerfeld, nochtans allesbehalve cameraschuw. ‘Hij is een icoon. Het breekt mijn hart dat hij niet in de film zit. Misschien als we nog een film maken...’