'Salah Abdeslam zocht contact met Sven Mary'
Foto: Mediahuis

In het Brusselse Justitiepaleis circuleert al een tijd het hardnekkige gerucht dat de voortvluchtige Salah Abdeslam contact zou hebben genomen met advocaat Sven Mary om zich aan te geven bij Justitie. De Standaard vernam uit goeie bron dat er nooit een direct contact is geweest tussen de twee. Wel zou er indirect contact zijn geweest.

Salah Abdeslam (26) is al sinds de aanslagen van 13 november in Parijs de meest gezochte man ter wereld. In het Brusselse Justitiepaleis circuleert al een tijd het hardnekkige gerucht dat de voortvluchtige Salah Abdeslam contact zou hebben genomen met advocaat Sven Mary om zich aan te geven bij justitie. Het persagentschap Belga maakte dat gerucht donderdag publiek.

De Standaard vernam uit goeie bron dat er nooit een direct contact is geweest tussen de voortvluchtige Salah Abdeslam en Sven Mary. Wel zou er indirect contact zijn geweest. Mensen die zeiden uit de omgeving te komen van Salah contacteerden Mary vlak na de aanslagen om te polsen of hij eventueel wilde helpen als Abdeslam zich wilde aangeven bij de politie. Het is nooit duidelijk geworden hoe ernstig dat voorstel was en van wie het uitging. Het is ook niet zeker of Salah Abdeslam ooit zelf van die contacten heeft geweten.

Na dat eerste contact dat dateerde van voor 22 november is er volgens onze bronnen niets meer gekomen. Mary heeft volgens onze bronnen ook nooit geprobeerd een deal te maken met de justitie bij gebrek aan concrete informatie.

Salah Abdeslam is ondertussen nog altijd spoorloos.

Sven Mary zelf gaf gisteren geen enkele commentaar. Het federaal parket zei ‘niet te willen reageren op geruchten’.