Bel20 maakt pas op de plaats
Foto: BELGA

Op de Brusselse beurs hebben de winnaars en de verliezers elkaar maandag zowat in evenwicht gehouden. De Bel20-index, die de evolutie van de waarde van de korf met de twintig belangrijkste Belgische aandelen weerspiegelt, eindigde nagenoeg status quo op 3.494,14 punten. Dat de Chinese beurs opnieuw onderuit was gegaan, kon de beleggers deze keer blijkbaar niet deren.

De grootste dagwinst bij de elitewaarden kwam op naam van Delta Lloyd. De verzekeraar verdapperde 2,17 procent tot 5,14 euro. Hij profiteerde mee van een positief rapport van JP Morgan over de verzekeringssector.

AB InBev kende eveneens een goede dag. De brouwer werd 2 procent meer waard bij een slotkoers van 109,70 euro. Volgens mediaberichten zou de Japanse brouwer Asahi 2,4 miljard pond veil hebben om de merken Grolsch en Peroni over te nemen van SABMiller, de biergroep die momenteel wordt overgenomen door AB InBev. Dat is meer dan tot nog toe gedacht. Nomura gaf bovendien een koopadvies voor de titel met een koersdoel van 135 euro.

Delhaize nestelde zich als derde bij de grote waarden met een dagwinst van 0,59 procent bij een slotkoers van 89,32 euro. Eind vorige week werd in de VS een goed banenrapport bekendgemaakt, wat gunstig is voor distributeurs.

Op de brede markt veerde ABO 10,46 procent op tot 3,49 euro. Er werden echter slechts 115 aandelen van de milieudienstengroep verhandeld.

Bij de verliezers werd de grootste malus bij de indexaandelen opgetekend door D’Ieteren, dat 3,30 procent inleverde bij een slotkoers van 29,75 euro. ING en KBC Securities gaven een houden-advies voor de titel. De Nederlanders zetten het koersdoel op 36 euro, de Belgen op 32 euro.

Bpost moest eveneens achteruit. De posttitel zakte 1,35 procent tot 21,90 euro.

Op de tweede rij speelde Keyware Technologies 6,06 procent kwijt bij een slotkoers van 1,55 euro. De kortstondige koopstorm van de voorbije weken is al vergeten.

Agfa-Gevaert gleed 1,16 procent weg tot 4,87 euro. Agfa HealthCare nam de Oostenrijkse TIP Group over zodat het bedrijf zich versterkte in de sector van de medische beeldvorming voor ziekenhuizen.