Tarantino wil toneelstuk maken van ‘The Hateful Eight’
Foto: EPA

Eind vorig jaar kwam 'The Hateful Eight', de nieuwste film van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino, uit. Dit jaar laat hij weten dat hij van plan is er een toneelstuk van te maken. Dat meldt nieuwswebsite The Wrap.

‘Ik heb het al compleet uitgedacht. Ik wacht nu gewoon tot het awardseizoen over is om te beginnen schrijven’, vertelt Tarantino aan The Wrap. En naast het toneelstuk effectief schrijven, laat hij ook weten dat hij het ook zou regisseren.

Tarantino laat weten dat Harvey Weinstein, producent bekend van onder andere ‘Gangs of New York’, hem al eerder probeerde te overtuigen om een toneelstuk te maken van zijn script. Maar Tarantino wilde er koste wat kost eerst een film van maken. ‘Ik vertelde hem dat ik hou van het mysterieuze aspect en dat dit aspect zal alleen maar werken in de film’, klinkt het. ‘En ik heb de 70 millimeter en ik heb de sneeuw.’

Nu de film in de cinemazalen wordt gespeeld, kan er wel een toneelstuk gemaakt worden. Tarantino is geen vreemde in de toneelwereld. In 1998 speelde hij in een heropvoering van ‘Waiting Until Dark’, samen met actrice Marisa Tomei en acteur Stephen Lang.