Zeven beklaagden moesten zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor internationaal transport van cocaïne. Er werden drie containers onderschept, met in totaal 63 kilo cocaïne.

In juni 2015 werden drie containers met houtskool onderschept. In de deurstijlen zat cocaïne verstopt, in totaal 63 kilo. De containers waren geadresseerd aan de firma Bella Ciao uit Brussel. Die huurde een loods in Bavikhove, waar de speurders een container konden lokaliseren die daar leeggemaakt werd. Zeven beklaagden, voornamelijk uit het Brusselse, werden gelinkt aan het dossier.

De openbaar aanklager spreekt van een criminele organisatie met een duidelijke structuur. “Iedereen was goed op de hoogte van zijn taak en het grotere geheel. Ze kregen allemaal een Blackberry, niet toevallig het moeilijkst traceerbare toestel”, zei hij. “Er werd altijd cash betaald en het gebruik van huurvoertuigen bemoeilijkte de identificatie van de beklaagden.” Hij vordert effectieve gevangenisstraffen van veertig maanden tot zes jaar en boetes tot 18.000 euro.

De zeven beklaagden menen allen slechts een klein aandeel in de feiten te hebben. Ze kenden de omvang van de transporten niet, menen ze.

Vonnis op 2 februari.