‘Apple Music volgend jaar groter dan Spotify’
Foto: AP

De streamingdienst Apple Music, zou na een half jaar al 10 miljoen betalende abonnees tellen. Als het tegen dat tempo blijft groeien, dan kan het volgend jaar al marktleider worden, ten koste van rivaal Spotify.

Dat schrijft de Britse krant Financial Times. de dienst werd in juni in ruim 100 landen gelanceerd, en lijkt het trouwe Apple-publiek snel te kunnen veroveren. Apple zelf wil de cijfers echter niet bevestigen.

Apple Music is zo in korte tijd groot geworden. Volgens de krant deed Spotify er zes jaar over om zoveel abonnees te werven. Concurrent Deezer is al voorbijgestoken, en Tidal, van rapper Jay Z, zou voorlopig op 1 miljoen blijven steken.

De kloof met Spotify blijft wel groot. Die pionier op het vlak van audiostreaming zou 75 miljoen gebruikers tellen, waaronder 20 miljoen betalende abonnees. Maar analisten zeggen in de krant dat Apple Music in de loop van 2017 de grootste zou kunnen worden.

Toch is de groei volgens de analisten niet zonder gevaar. Ze wijzen erop dat de groei van de streamingdienst van Apple versneld de inkomsten van iTunes omlaag kan drukken.