Salah Abdeslam is gefilmd door verschillende bewakingscamera's toen hij na de aanslagen in Parijs op 13 november de stad uitvluchtte. De Franse nieuwszender BFMTV kreeg de beelden in handen.

Na de aanslagen in de nacht van vrijdag op zaterdag belden Salah Abdeslam twee Molenbeekse vrienden. Hamza Attou en Mohamed Amri beweren dat hij toen zei dat hij autopech had en vroeg of ze hem konden oppikken in Parijs. 

Zaterdagochtend arriveerden ze om 5 uur 's ochtends in de Franse hoofdstad, en namen Adeslam in hun VW Golf terug mee naar België. Om 9.45 uur werden deze beelden gemaakt door bewakingscamera's in een tankstation dicht bij de Belgische grens.


Er is te zien hoe Mohammed Amri de wagen voltankt, terwijl Hamza Attou en Salah Abdeslam naar de winkel wandelen. Ze bleven 12 minuten aan het tankstation, voor ze verder reden naar Brussel. 

Als ze de winkel binnenwandelen, vallen de grote wallen onder hun ogen op. De advocaat van Attou en Amri vertelde aan BFMTV dat ze in de auto cannabis hadden gerookt. 


 

Het tankstation waar het trio een pauze nam: 

 

Abdeslam en zijn kompanen lijken erg ontspannen op de beelden. Voor ze aan dit tankstation kwamen, was de wagen al drie keer gecontroleerd door de politie. Eén keer op de heenweg, nog zonder Abdeslam, twee keer op de terugweg, mét Abdeslam. Kort na de controle werd het signalement van Abdeslam verspreid als mogelijke verdachte. De auto werd daarop in Molenbeek opgewacht, Amri en Attou werden opgepakt, maar ze hadden Abdeslam toen al afgezet in Laken, waar hij door een andere vriend werd opgepikt.