Pakistanen en Syriërs aangevallen in Keulen
Foto: Photo News

In het centrum van Keulen zijn verschillende Syriërs en Pakistanen zondagavond aangevallen door onbekenden. Twee Pakistanen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Voorlopig is het niet duidelijk wie achter de aanvallen zit. Volgens de Keulse krant Express hadden mensen via Facebook afgesproken om in het centrum van Keulen 'op mensenjacht' te gaan. Ze zouden na de aanvallen van oudejaarsavond Keulen 'goed willen opruimen', zo citeert de krant de Facebookpagina.  

Een eerste incident gebeurde volgens de politie rond 18.40 uur, toen een groep van ongeveer 20 personen in de buurt van het centraal station zes Pakistanen te lijf ging. Twintig minuten later vielen vijf daders een man van Syrische origine aan. De man raakte daarbij lichtgewond, twee van de zes Pakistanen moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. Het is nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen beide voorvallen.

De politie heeft al ongeveer 100 verdachten gecontroleerd, twee van hen zitten in de cel. Er is een onderzoek gestart om na te gaan of het geweld tegen de buitenlanders verband houdt met de aanrandingen op een plein in Keulen tijdens oudejaarsnacht. Al meer dan 500 vrouwen hebben intussen aangifte gedaan van aanranding of diefstal die nacht.

De Duitse minister van Justitie Heiko Maas gaat er vanuit dat de aanrandingen in Keulen en andere Duitse steden op oudejaarsnacht waren georganiseerd . Zondagavond beschouwde politie naar eigen zeggen negentien mensen als verdacht.