In Los Angeles is de frontman van Motörhead Ian ‘Lemmy’ Kilmister begraven. De ceremonie werd bijgewoond door verschillende rocksterren.

Lemmy, geboren in Groot-Brittannië, overleed eind december aan een extreem agressieve kanker. Vier dagen na zijn zeventigste verjaardag en slechts twee dagen nadat hij van de dokters het verdict had gekregen, stierf hij thuis in LA.

De begrafenis zaterdag vond plaats in aanwezigheid van collaga-muzikanten, familie en vrienden in de kapel van het Forest Lawn Memorial-kerkhof. Onder meer de gitarist van Guns N’Roses Slash, Brian May van Queen en Dave Grohl van de Foo Fighters woonden de begrafenis bij. Meer dan 250.000 mensen volgden de ceremonie live op YouTube, en ook in Lemmy's stamcafé ‘Rainbow Bar and Grill’ op de Sunset Strip werd de stream gevolgd door honderden fans.

De kapel was versierd met witte en rode bloemen. Vooraan stond een foto van Motörhead opgesteld, net als zijn karakteristieke boots. De urne had de vorm van zijn zwarte hoed en daarnaast waren luidsprekers opgesteld.

‘De enige echte rock-’n-roller’

‘Goede reis, mijn beste vader’, zei Lemmy’s zoon Paul Inder. ‘Je bent weer de weg op voor de langste tour naar het grote optreden in de hemel.’

Slash verklaarde vereerd te zijn dat Lemmy zijn vriend was. ‘Hij leefde het leven zoals hij wilde... zijn muziek en persoonlijkheid zullen eeuwig voorleven’, klonk het.

Ook Lars Ulrich van Metallica, Judas Priest-zanger Rob Halford en Anthrax-frontman Scott Ian namen het woord. De dienst eindigde met een emotionele speech van Dave Grohl waar hij herinneringen ophaalde aan zijn eerste ontmoeting met Lemmy twintig jaar geleden. Grohl omschreef hem als zijn ‘held, de enige echte rock-’n-roller’, maar ook als een voorbeeld omdat hij tegen iedereen zo vriendelijk was.