In het Plopsa Theater in De Panne is zaterdagavond de nieuwe Miss België gekroond. Lenty Frans, een 21-jarige studente geneeskunde uit Sint-Lenaarts in Antwerpen, neemt het kroontje over van Annelies Törös. Stefanie Geldhof (20) en Bo Praet (20) werden respectievelijk haar eerste en tweede eredame.

Lenty Frans is 21, komt uit Sint-Lenaarts (Brecht) en zit in haar derde jaar geneeskunde. Ze heeft een passie voor dans, ze danste jaren in het Studio 100-ballet. Lenty werd in september ook al Miss Antwerpen, maar ze is toch verrast dat zij het kroontje van Miss België kreeg. 'Ik wist op het eerste moment niet wat er gebeurde. Ik ben uiteraard heel blij met deze titel', aldus Frans die meteen in de armen viel van haar ouders en zus. 'Ik schrok wat van deze overwinning. Ik ga nu eerst wat genieten, maar daarna wil ik aan de slag. Activiteiten doen, fotoshoots maken, en uiteraard België zo goed mogelijk vertegenwoordigen.'

Lenty gaf meteen aan dat ze haar studies geneeskunde een jaartje stop zal zetten. "Zij krijgt daarvoor onze goedkeuring", aldus de ouders.

'Ze behoorde tot de favorieten'

Eerste eredame Stephanie Geldhof was allerminst ontgoocheld. 'Ik ben al heel blij dat ik hier sta. Ik gun het Lenty van harte. Ze is zo mooi, en doet alles zo goed. Ze lag heel goed in de groep, dat bewijst ook haar titel van Miss Sympathy.' Voor organisator Darline Devos was de uitslag minder verrassend. 'Er waren verschillende namen, maar zij kwam steeds terug. Ze behoorde tot de favorieten. Iedereen was wat besluiteloos, maar na de punten kwam Lenty toch duidelijk naar voren. Ik verwacht veel inzet het komende jaar'.'

Vorig jaar mocht Miss België naar Miss Universe, de eerste eredame naar Miss World. 'Hoe we het dit jaar gaan doen is nog niet duidelijk. Ik wil hier goed over nadenken en het juiste profiel kiezen voor de juiste verkiezing', aldus Devos. Zowel Lenty als Stéphanie kijken nu al uit naar die internationale competities, maar willen in de eerste plaats genieten.

Frans werd gekozen na een bijna drie uur durende show, die begon met dertig kandidates. Na een eerste voorstellingsronde en een bikinishow werden er twintig finalistes gekozen, om uiteindelijk over te blijven met twaalf meisjes. Lenty en haar eredames werden gekozen door het publiek via sms en door een jury. In die jury, voorgezeten door Darline Devos, zaten onder meer de voormalige missen Virginie Claes en Annelien Coorevits, presentatrice Nasrien Cnops en zangeres Nadine.