Roeselare krijgt nieuwe burgemeester
Luc Martens geeft de burgemeestersjerp door. Foto: Photo News

De burgemeester van Roeselare Luc Martens (CD&V) geeft op 1 maart de sjerp door aan zijn partijgenoot Kris Declercq. Martens is al tien jaar burgemeester van de West-Vlaamse stad.

Martens, die dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, had eerder al aangegeven dat hij zijn ambt zou doorgeven tijdens deze legislatuur, maar de wissel werd in stilte voorbereid. Het partijbestuur droeg de 43-jarige Declercq zaterdagochtend dan voor als nieuwe burgervader.

‘Luc Martens heeft de voorbije tien jaar Roeselare vorm gegeven als een moderne, warme centrumstad, als burgervader voor elke Roeselarenaar’, zegt partijvoorzitster Jannick De Poorter.

CD&V voorziet dat de nieuwe samenstelling van het bestuur op 1 maart kan starten. Bart Wenes, de huidige gemeenteraadsvoorzitter, voegt zich bij het schepencollege, terwijl Dirk Lievens de nieuwe voorzitter wordt.

De nieuwe burgemeester Declercq is een geboren Roeselarenaar en is advocaat van opleiding. Hij werkte onder meer al op het kabinet van Stefaan De Clerck, was adjunct-kabinetschef van de toenmalige minister-president Yves Leterme en is al schepen in Roeselare sinds 2006. Hij is onder meer bevoegd voor ondernemen en werk, cultuur en ruimtelijke planning.

Luc Martens blijft gemeenteraadslid en voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten.