De Zwitserse kunstenares Milo Moiré heeft in Keulen naakt geprotesteerd tegen seksueel geweld.

De kunstenares droeg een bord met een oproep om vrouwen te respecteren. ‘Respecteer ons! Wij zijn geen loslopend wild, zelfs als we naakt zijn’, luidde de tekst.

Met haar naakte lichaam wil ze tonen dat vrouwen zich mogen kleden zoals ze zelf willen. Ook zij benadrukt dat bij seksueel geweld de schuld nooit bij de slachtoffers mag worden gelegd. ‘Ik wil dat vrouwen zich vrij kunnen bewegen’, zegt de 32-jarige performancekunstenares volgens lokale media. ‘Niemand moet die waarden met de voeten treden.’

De Zwitserse woont in Düsseldorf en heeft al vaker naakt opgetreden. Haar protest in Keulen was een reactie op de aanrandingen in Keulen tijdens oudjaar. Toen zijn zo’n vrouwen 121 beroofd of aangerand door groepen mannen.

De politie heeft intussen twee mannen van Noord-Afrikaanse afkomst gearresteerd. Eenendertig verdachten zijn geïdentificeerd en achttien daarvan zijn asielzoekers, zo meldde de woordvoerder van het ministerie van Binnnelandse Zaken.

Als een reactie op de aanrandingen heeft bondskanselier Angela Merkel hardere straffen aangekondigd voor asielzoekers die de wet overtreden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig