Belgisch label Julia June kiest voor opmerkelijk model
SS2016 Foto: Julia June

Het Belgische modelabel Julia June zoekt het dit seizoen buiten de landsgrenzen. Een locatie voor de campagnebeelden vonden ze in Californië, als model kozen ze voor Lauren Wasser. Wie goed naar de foto’s kijkt, ziet dat de Amerikaanse met een beenprothese poseert.

‘We waren voor onze internationale campagneshoot op zoek naar een model dat het dna van ons label belichaamt: intrigerend, onconventioneel, rebels en op-en-top vrouwelijk. In Lauren Wasser vonden we de juiste match. Ze heeft de juiste dosis attitude en belichaamt voor ons het beeld van de sterke, eigenzinnige vrouw’, klinkt het bij het Belgische modelabel.

De 28-jarige Wasser zag in 2012 nog haar been geamputeerd worden als gevolg van het toxische shocksyndroom (TSS), een zeldzame bacteriële infectie die kan worden veroorzaakt door verkeerd gebruik van tampons. Ze bleef evenwel niet bij de pakken zitten en maakte eind vorig jaar haar comeback als model, onder meer voor Noisy May en Nordstrom, en nu dus ook voor Julia June.

Dat Wasser een beenprothese heeft, speelde niet mee in hun keuze. ‘We hebben Lauren gekozen omwille van haar stijl, uitstraling en persoonlijkheid. Haar handicap is geen focus geweest in onze beslissing. Maar dat ze een negatieve ervaring heeft omgezet in een positief verhaal, toont enkel aan dat ze een sterke vrouw is, net wat we zochten.’