Balmain brengt supermodellen uit jaren 90 terug samen
Foto: balmain

De nieuwe reclamecampagne van Balmain lijkt perfect inwisselbaar met eentje uit de jaren 90, dankzij de tijdloze zwart-witfotografie, maar vooral vanwege de drie modellen. Namen die in de modewereld en ver daarbuiten nog steeds als een klok klinken: Cindy Crawford, Claudia Schiffer en Naomi Campbell.

Cindy Crawford (49), Claudia Schiffer (45) en Naomi Campbell (45), zij waren de grote namen in de modellenwereld van de jaren negentig en werden voor het eerst met de term ‘supermodel’ bedacht. Van hun klasse zijn ze dan ook vandaag nog niets verloren, ook al zijn ze ondertussen alle drie dik in de veertig. Ze schitteren als vanouds in de nieuwe zomercampagne van het Franse modehuis Balmain.

 

WE WILL NEVER FORGET ??

Een foto die is geplaatst door OLIVIER R. (@olivier_rousteing) op

Creatief directeur Olivier Rousteing is maar wat gelukkig dat hij de drie kon strikken, geeft hij toe. ‘Toen ik nog een schooljongetje in Bordeaux was, waren het hun editorials die me duidelijk maakten hoe ongelofelijk de veranderende kracht van mode kon zijn. Had je mij toen gezegd dat ik met hen deze fotoshoot zou doen zoveel jaar later, had ik het nooit geloofd. Het is dan ook niet overdreven om te zeggen dat ik hiermee een droom heb waargemaakt.’