Belgische Quicks staan te koop
Archiefbeeld Quick Brussel Foto: REPORTERS

Groupe Bertrand, de nieuwe Franse eigenaar van Quick, zet de Belgische restaurants van de hamburgerketen in de etalage. De zakenbank Lazard begeleidt de verkoop, zo schrijft De Tijd. De verkoopplannen zitten nog in een pril stadium. Zowel financiële als industriële kopers komen in aanmerking.

Quick is een van de bekendste merken van België. De keten werd begin jaren ‘70 in ons land opgericht. België was lange tijd Quicks belangrijkste markt, maar die plaats werd jaren geleden ingenomen door Frankrijk. Dat vertaalde zich in 2006 in de overname van de keten door Qualium, een Frans investeringsfonds.

Eind vorig jaar verkocht die Quick aan Groupe Bertrand, de meerderheidsaandeelhouder van Burger King Frankrijk en de belangrijkste franchisehouder van de Amerikaanse hamburgerketen bij onze zuiderburen. Groupe Bertrand gaat de 400 Franse Quicks omvormen tot Burger Kings. Buiten Frankrijk zou het merk Quick ‘behouden worden’. Ook de zowat 100 Belgische restaurants zouden het bekende witte ‘Q’-logo blijven gebruiken. Maar de Groupe Bertrand wil zich klaarblijkelijk enkel op Frankrijk richten en zet daarom zijn Belgische poot te koop.