14-jarige asielzoeker opgepakt voor verkrachting van Duitse meisjes
Archiefbeeld. Foto: Photo News

Een veertienjarige Syrische asielzoeker uit Nederland is opgepakt voor een groepsverkrachting in Duitsland. Tijdens de jaarwisseling zou hij betrokken zijn geweest bij het misbruiken van twee meisjes van vijftien en veertien. Ook drie andere asielzoekers uit Syrië zijn opgepakt.

De verkrachting gebeurde in de plaats Weil am Rhein, aan de grens met Zwitserland. De twee slachtoffers hadden op oudejaarsavond afgesproken met een 21-jarige Syriër, die een verblijfsvergunning in Duitsland heeft. Ze kenden hem vaag. Samen gingen ze naar zijn huis. Daar woonde hij met zijn vijftienjarige broer, een Syriër die nog in de asielprocedure zit.

De twee andere verdachten waren ook in het huis. Behalve de Nederlandse Syriër ging het ook om een even oude landgenoot uit Zwitserland.

Het is niet helemaal duidelijk hoe de vier verdachten elkaar kenden, mogelijk waren ze familie van elkaar. De politie wil niet zeggen waar in Nederland de tiener verbleef. Ook zijn precieze asielstatus is nog niet bekend.

Volgens de politie is er geen verband met de massale verkrachtingen en aanrandingen die tijdens de jaarwisseling gebeurden in Keulen en andere Duitse steden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in