Hells Angels verdacht van grote cannabisplantage in Leisele
Foto: credit

In een grootschalig drugsonderzoek is het gerecht gisteren in West- en Oost-Vlaanderen binnengevallen in het milieu van de Hells Angels. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De speurders deden onder meer huiszoekingen in het Gentse clubhuis van de beruchte motorbende. Tegelijkertijd werd in het dorpje Leisele in de Westhoek een grote cannabisplantage ontmanteld. Bij de invallen werden grote sommen geld en wapens in beslag genomen. Vijf verdachten zijn aangehouden.

In een grote loods, op een boogscheut van de kerk in Leisele, zijn criminelen er de voorbije maanden in geslaagd om een vernuftige, industriële cannabisplantage uit te bouwen. Het Kortrijkse gerecht was hen al een tijdje op het spoor. Gisterochtend vielen de speurders uiteindelijk binnen in de loods en daar troffen ze een indrukwekkende wietplantage aan.

Karlien Ververken, persmagistrate bij het Kortrijkse parket, bevestigt dat de politie in West- en Oost-Vlaanderen gisterochtend tegelijkertijd meerdere huiszoekingen deed. ‘Het klopt dat daarbij een cannabisplantage werd aangetroffen. De acties kaderden in een lopend drugsdossier in het milieu van de Hells Angels.’