'Aanrandingen Keulen leken georganiseerd'
Tientallen vrouwen werden op oudejaarsavond aangerand en bestolen op het stationsplein in Keulen. Foto: EPA
De Duitse politie heeft drie verdachten geïdentificeerd na de aanrandingen van vrouwen tijdens de oudejaarsnacht in Keulen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken, Ralf Jäger, gezegd. Voorlopig werd nog niemand aangehouden. Intussen worden er ook gelijkaardige incidenten gemeld in Hamburg.

Na de aanranding van tientallen vrouwen in de Duitse steden Keulen en Hamburg heeft de politie een eerste spoor. Het zou gaan om drie mannen, die wellicht deel uitmaken van een grotere groep mannen die vrouwen lastiggevallen, aangerand en beroofd hebben op oudejaarsnacht in Keulen. Volgens minister Jäger van de deelstaat Noordrijn-Westfalen is een onderzoek geopend. 

Ondertussen raken meer details bekend van wat er allemaal gebeurde in de bewuste nacht in Keulen. Duizenden feestvierders verzamelden op oudejaarsavond op het stationsplein, maar wat een leuk eindejaarsfeest moest worden, draaide anders uit. De politie ontving tot nu al zeker honderd aangiftes van vermoedelijke slachtoffers, waarvan drie vierde een seksuele inslag heeft. 'Veel vrouwen gaven in de gesprekken aan dat ze ook betast werden', stelde een politiewoordvoerder.

'Het lijkt alsof alles afgesproken was', zei de Duitse minister van Justitie, Heiko Maas. 'Zoiets ontstaat niet uit het niets, daar moet iemand achter zitten', meent de minister.

Bovendien werden niet alleen in Keulen ettelijke klachten ingediend, ook in Hamburg waren er seksuele aanrandingen op oudejaar. In de Reeperbahn in Hamburg werden vrouwen volgens de politie telkens omsingeld door verscheidene mannen die handtastelijk werden.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig