Vlaamse app vindt betrouwbare (en beschikbare) babysits
Foto: Babuzo
Het kost ouders van jonge kinderen vaak de grootste moeite om een oppas te regelen. Drie jonge Vlaamse gezinnen en hun babysits ontwikkelden samen een smartphone-app die dat probleem moet oplossen.

Babuzo, beschikbaar voor Android en iPhone, geeft ouders en babysits toegang tot een nieuw netwerk dat vraag en aanbod aan elkaar koppelt. Anders dan bij de klassieke zoekertjessites of bemiddelingsbureaus zien de ouders dankzij de kalenderfunctie meteen welke (vaste) babysitters beschikbaar zijn. Een oppas die wordt geboekt, ontvangt direct een bevestiging via Babuzo.

Is je vaste oppas niet beschikbaar? Dan kan je een keuze maken uit babysitters die je vrienden aanraden, of uit andere beschikbare babysitters uit de buurt. Omdat je je kinderen niet aan de eerste de beste toevertrouwt, en de oppas uiteraard ook wil weten in wat voor een gezin zij (of hij) terechtkomt, hanteert Babuzo een referentiesysteem: na afloop van een opdracht is het de bedoeling dat de ouders en de babysit elkaar een beoordeling geven. Op basis daarvan wordt een gemiddelde score berekend.

Babuzo is gratis voor babysitters en tijdens de uitrolperiode kunnen ook ouders de dienst kosteloos uitproberen. Daarna betaal je € 2,50 per maand of een bedrag per boeking, voor wie Babuzo slechts af en toe gebruikt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in