Korpschef: ‘Geen orgie maar afscheidsdrink’
Foto: BELGA

Ook al is het onderzoek naar de mogelijke vrijpartij op het commissariaat van Ganshoren nog niet afgerond, volgens Johan De Becker, korpschef van de politiezone Brussel-West, is er ‘van een partouze geen sprake’. Dat zegt hij in de krant La Capitale.

Eind vorig jaar deed in Franstalige media in ons land het nieuws de ronde dat er op het politiecommissariaat van Ganshoren een orgie georganiseerd werd met acht militairen en twee politieagentes, en dat terwijl terreurniveau 4 van kracht was. Politiewoordvoerder Johan Berckmans liet toen weten dat Intern Toezicht een onderzoek zou voeren naar de feiten.

Dat onderzoek is nog niet afgelopen, maar volgens korpschef Johan De Becker is het verhaal alvast onjuist. ‘Toen het terreuralarm op niveau vier stond, waren de soldaten enige tijd in het commissariaat ondergebracht. En op het einde van hun verblijf was er een afscheidsdrink. Dat is alles’, klinkt het in La Capitale. Dat het nieuws zelfs nieuwszender CNN haalde, vindt De Becker ‘slecht voor ons imago. Als we de verspreider van het gerucht kunnen vinden, zullen we misschien wel een schadevergoeding eisen.’