Op de herdenkingsplaat van de aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo staat de naam van een van de slachtoffers verkeerd gespeld.

De Franse president François Hollande heeft vandaag enkele herdenkingsplaten onthuld, bijna een jaar na de eerste reeks aanslagen in Parijs.

Al snel bleek dat er een fout stond op de herdenkingsplaat die aan het voormalige redactiegebouw van Charlie Hebdo is gehangen. De naam van tekenaar Georges Wolinski is verkeerd gespeld. De laatste letter van zijn achternaam stond met een ‘y’ in plaats van een ‘i’ geschreven.

De burgemeester van Parijs laat verstaan dat het bedrijf dat de plaat heeft gemaakt, zich heeft vergist en de fout snel zal rechtzetten. Binnen de 48 uur wordt de plaat vervangen. De weduwe van Georges Wolinski zou meteen zijn ingelicht toen de fout werd opgemerkt.

Georges Wolinski was al tachtig, maar nog altijd actief bij Charlie Hebdo toen twee jihadisten de redactie binnenvielen. In 2005 kende toenmalig president Chirac hem het ­­Lé­gion d’honneur toe, maar voor die eer bedankte hij.

Bij de aanslagen in januari in Parijs kwamen in totaal zeventien mensen om.