Stel uw vragen aan Karl Ove Knausgård
Foto: *
Knausgård wil als schrijver de grenzen vervagen tussen leven en literatuur. Donderdag 14 januari is hij van 12 tot 13 uur te gast bij De Standaard der Letteren.

STEL UW VRAAG

Karl Ove Knausgård  is op donderdag 14 januari te gast bij De Standaard der Letteren. Hij beantwoordt uw vragen live tijdens een chatsessie van 12 tot 13 uur. Wil u zeker zijn dat uw vraag aan bod komt? Laat ze nu al achter via de commentaarbox. Dat kan via het tekstballonnetje bovenaan het artikel, de box klapt open in de rechterkolom. Zet u ze liever op mail? Dat kan hier.

Met zijn franjeloze autobiografische romancyclus Mijn strijd bereikt de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård wereldwijd een groot publiek. De zes vuistdikke romans steken vol meedogenloze paradoxen: hoe tegelijkertijd in het leven staan en ernaast? Hoe de werkelijkheid zo te beschrijven dat ze zelf de werkelijkheid wordt? Hoe trivialiteiten zo te beschrijven dat ze kunst worden, en kunst triviaal? Mijn strijd is een proustiaans portret van de kunstenaar als een gewone man, schaamteloos en ten voeten uit.

Met Vrouw rondt Karl Ove Knausgård een zesdelige cyclus af. Dit vindt onze recensent van zijn boek:

'Knausgård laat in Vrouw alle remmen los in het verweven van beschrijving en reflectie. Naast talloze bedenkingen over kunst, filosofie, moraal, geschiedenis en anatomie bevat Vrouw ook ‘De naam en het getal’, een briljant essay van 450 pagina’s waarin hij van bij de kracht van namen, die het lichaam verbinden met het sociale, via het gedicht ‘Engführung’ van Paul Celan terechtkomt bij de rol van taal in de opgang van het nazisme.'
Alexander Van Caeneghem
Letteren
Stel op donderdag 14 januari uw vragen aan auteur Knausgard van 12 tot 13 uur. De man blikt dezelfde dag om 20 uur terug op zijn werk met Ruth Joos in Bozar. U kan ook deelnemen aan deze literaire ontmoeting.