Burgemeester Reekmans dient klacht in tegen namaker Facebookprofiel
Foto: fg

Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek heeft bij de politie een officiële klacht ingediend tegen de persoon die zijn Facebookprofiel heeft nagemaakt en daar allerlei politieke, ook regelrecht racistische uitspraken op heeft geplaatst. “Door de klacht kan er een onderzoeksrechter gevorderd worden en kan de zaak tot op de bodem uitgezocht worden, want ik voel me in mijn privacy en in mijn eer aangetast, temeer omdat ik een publiek ambt bekleed”, zegt Peter Reekmans.

Op amper enkele weken tijd is burgemeester Reekmans van de Dorpspartij naar eigen zeggen twee keer het slachtoffer geworden van een vervalst facebookprofiel op zijn persoonlijke naam. Vorige week lieten volgers hem al weten dat er een vals profiel van hem circuleerde op Facebook, waarop na rapportering Facebook dit vals profiel onmiddellijk verwijderde.

Zondag bleek een nieuw vals profiel van de burgemeester aangemaakt op Facebook. “Deze profielen worden heel waarheidsgetrouw nagemaakt, zodat mensen totaal niet door hebben dat het over een vals profiel gaat”, zegt Reekmans. “Het is iemand die mij duidelijk persoonlijk wil beschadigen.”

“Het is strafbaar om zich in het openbaar ten onrechte voor te doen als iemand die een openbaar ambt uitoefent”, vervolgt Reekmans. “Daar staan zware straffen op. Ik heb mijn advocaat opdracht gegeven ook dit tweede vals Facebookprofiel onmiddellijk te laten verwijderen en een klacht met burgerlijke partijstelling in te dienen tegen de vervalser die vermoedelijk volgens mij niet ver en in politieke hoek moet gezocht geworden.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in