Jelena Peeters geeft forfait voor EK schaatsen
Foto: AP

Jelena Peeters zal volgend weekend niet deelnemen aan het Europees kampioenschap schaatsen, dat in de Wit-Russische hoofdstad Minsk wordt georganiseerd. In overleg met haar trainster Margo van Dijk heeft ze besloten zich geheel op het WK afstanden te richten. Peeters zal evenmin deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden van eind januari in het Noorse Stavanger.

Als gevolg van een ongemak aan de banden van de rechterknie heeft Peeters sinds augustus maar weinig kunnen schaatsen. Ook de laatste weken begaf ze zich maar sporadisch op het ijs en moest ze het BK aan zich voorbij laten gaan. Momenteel beperkt de 30-jarige Peeters zich tot conditietrainingen naast het ijs. “Gelukkig verlopen deze trainingen zonder pijn en daar is Jelena tevreden mee”, meldde Van Dijk zondag. Daags na het EK wil de rijdster uit Wuustwezel de ijstrainingen op de overdekte baan van het Duitse Erfurt hervatten.

Op het WK afstanden, dat van 11 tot en met 14 februari in het Russische Kolomna plaatsvindt, start Peeters op de 5.000 meter. Op dat onderdeel scherpte ze dit seizoen in Salt Lake City haar Belgische record aan tot 7:03.69.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in