Ryanair stapt af van geel interieur
Heel veel geel in de huidige Ryanair-toestellen. Foto: IMAGEGLOBE

Luchtvaartmaatschappij Ryanair start het nieuwe jaar met een opmerkelijke beslissing: in nieuwe vliegtuigen zal voortaan een pak minder geel te zien zijn.

‘Ryanair introduceert dit jaar een nieuw interieur’, klinkt het dit weekend in Britse media. ‘Daarbij zullen we de gele kleur fors afzwakken’. Dat alles maakt volgens de woordvoerder van het bedrijf deel uit van een ‘nieuw imago’ dat de luchtvaartmaatschappij zich vanaf 2016 wil aanmeten.

In het voorheen gele interieur zal voortaan vooral blauw en wit domineren, en nog maar een kleine streep geel te zien zijn. Daarnaast worden de zetels iets smaller, maar zal daar zal iets meer beenruimte tegenover staan, en zullen LED-verlichting en iets grotere ramen voor meer klaarte zorgen.

De eerste toestellen volgens het ‘nieuw imago’ - Boeings 737-800 - zullen op het einde van deze maand voor het eerst in gebruik genomen worden, maar nu al maken mensen zich vrolijk om de ommezwaai bij Ryanair. ‘Eindelijk geen zonnebril meer nodig om met Ryanair te vliegen’, klinkt het bijvoorbeeld op Twitter.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in