Alessio Dhoore juicht bij junioren in Leuven
Foto: BELGA

Alessio Dhoore heeft de Soudal Classics in Leuven op zijn naam geschreven. De junior haalde het in een sprint met twee voor Toon Vandebosch. Zijn broer Victor Vandebosch vervolledigde het podium.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het pak bleef lange tijd samen in Leuven. Met acht renners legden ze de eerste twee ronden af, pas na een versnelling van Jappe Jaspers in de derde ronde kregen we een kopgroep met drie: Alessio Dhoore (Acrog-Balen BC), Toon Vandebosch (Lares-Doltcini) en Jappe Jaspers.

Het trio ging samen de laatste ronde in, maar pech nekte Jaspers en de strijd om de zege ging bijgevolg tussen Dhoore en Vandebosch. Het duo reed samen de laatste rechte lijn in en in de sprint toonde Dhoore zich de snelste. “Ik zat lange tijd in de tang met die twee ploegmaten, maar toen Jappe ketttingproblemen kreeg, moest ik daarvan profiteren”, doet hij zijn verhaal. “De sprint was lang en lastig door de hevige tegenwind. Ik dacht dat Toon me nog zou remonteren, maar gelukkig bleef ik voorop. Dit doet heel veel deugd, ik ben duidelijk goed op dreef, want woensdag won ik ook in Bredene. Net op tijd heb ik die goede vorm te pakken met het oog op het BK.”

Toon Vandebosch kon leven met de tweede plaats. “Ik kreeg krampen in de sprint”, legt hij uit. “Ik blokkeerde helemaal en kon niet meer versnellen toen Alessio over mij ging. Ik was niet super vandaag en ik ben blij met deze tweede plek.”

Bij de nieuwelingen won Arno van den Broeck, die zich de snelste toonde in een sprint met twee. De renner van Enertherm-BKCP haalde het daarin voor zijn ploegmaat Niels Vandeputte. Yente Peirens (Lares-Dolticini) vervolledigde het podium.