Waasland-Beveren neemt de Franse Malinees Ousseynou Cissé zondag mee op winterstage naar het Spaanse San Pedro Del Pinatar. De Waaslanders bereikten zaterdag een akkoord met de 24-jarige verdedigende middenvelder, met eigenaar Rayo Vallecano is er een principeakkoord. “Op enkele punten en komma’s na is de deal rond. Cissé wordt gehuurd tot het einde van het seizoen met optie op een extra seizoen huur en daarna een aankoopoptie”, klinkt het zaterdagavond op de clubwebsite.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“Cissé is een zogenaamde nummer zes, die meteen opvalt door zijn gestalte (1m95). De Fransman met Afrikaanse roots komt sinds vorig jaar uit voor de Malinese nationale ploeg. Afgelopen zomer versierde hij een transfer naar Rayo Vallecano. Bij de club uit de Primera Division kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe”, aldus de nummer dertien uit de Jupiler Pro League. “Daarvoor speelde hij meer dan 120 wedstrijden in de Franse tweede klasse, drie seizoenen bij Dijon en daarvoor bij Amiens. Een deel van zijn opleiding genoot Cissé bij Paris Saint-Germain”.

“W-B volgde Cissé al enige tijd en heeft hem uitvoerig gescout. De lange middenvelder is fysiek sterk, tweevoetig en is sterk met het hoofd. Als verdedigend ingestelde speler heeft hij bovendien ook voetballend vermogen en kan hij in moeilijke duels fungeren als een breekijzer”, klinkt het.

In zijn eerste wedstrijd na de winterstop moet de selectie van coach Stijn Vreven op zondag 17 januari (20u) op bezoek bij KV Oostende.