Het vaderschap heeft hem veranderd, het heeft hem emotioneler gemaakt en ervoor gezorgd dat hij beter begrijpt hoe waardevol het leven eigenlijk wel is. Dat zijn de woorden van prins William in een documentaire van het Britse duo Ant and Dec. Zijn grootste angst is dan ook dat hij zijn kinderen George en Charlotte niet zal zien opgroeien.

Je eigen kinderen niet zien opgroeien, het is ongetwijfeld de angst van heel wat ouders. Maar voor prins William ligt dat onderwerp natuurlijk extra gevoelig, gezien hij zijn moeder Diana zelf verloor op vijftienjarige leeftijd. Hij erkent dan ook dat het tragische overlijden van zijn moeder zijn kijk op het ouderschap heeft beïnvloed. 'Je beseft hoe waardevol het leven is en dat zorgt ervoor dat je de dingen vanuit een ander perspectief gaat bekijken', laat hij in de documentaire optekenen.

William en zijn broer, prins Harry, wonen naast elkaar in Kensington Palace als ze in Londen zijn. Harry vertelt aan Ant and Dec dat hij het leuk vindt om de kleine prins George te horen terwijl die buiten op zijn speelgoedtractor speelt. Prins William verklapt dan weer dat zijn broer regelmatig binnenwipt en hun koelkast plundert.

De documentaire van Ant and Dec draait vooral rond het liefdadigheidswerk van prins Charles die veertig jaar geleden de Prince's Trust oprichtte, een organisatie die kwetsbare jongeren helpt. Zijn tweede vrouw Camilla Parker Bowles zou voor de documentaire ook voor het eerst met een interview voor televisie ingestemd hebben. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in