Bestuurder zorgt voor ravage langs Kustbaan en blaast positief
Foto: (c) Dominique Jauquet

De kustbaan tussen Oostende en Middelkerke was zaterdagavond urenlang afgesloten na een zwaar verkeersongeval tussen drie personenwagens. Drie gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte legde een positieve ademtest af.

Het ongeval gebeurde rond 21 uur ter hoogte van de Roze Villa langs de Zeedijk in Raversijde. De drie wagens reden in de richting van Middelkerke, toen één van de voertuigen tegen een hoge snelheid achteraan inreed op de wagen ervoor. De klap was enorm. Het eerste voertuig werd door de aanrijding op de tramsporen geslingerd. Een derde achterop rijdende bestuurder verloor kort daarna de controle over zijn stuur door de enorme stofwolk die het ongeval veroorzaakte en kwam wat verder tot stilstand tegen de muur langs de duinen. 

De ravage na het ongeval was enorm. De verhakkelde voertuigen bevonden zich op zo’n 150 meter van elkaar. Tussenin lagen overal brokstukken op de baan. Drie personen werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een hond overleefde het ongeval niet. 

De brandweerkorpsen van Oostende, Middelkerke en Nieuwpoort kwamen ter plaatse om puin te ruimen. De lokale politie Oostende deed de eerste vaststellingen na het ongeval. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte legde een positieve ademtest af. Hij is geen onbekende voor de politie. Het parket van Brugge stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

De Kustbaan bleef urenlang afgesloten voor het verkeer. Door het ongeval was er geen tramverkeer tussen Oostende en Middelkerke. De Lijn zette pendelbussen in.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in