Regen, regen en nog eens regen op laatste vakantiedag
Foto: BELGA

Vandaag wordt in bijna heel het land regen verwacht. Ook volgende week blijft het bewolkt met kans op buien.

Zondagmiddag is het zwaarbewolkt met geleidelijk regen aan de kust en over het westen. De regen zal zich in de loop van de namiddag langzaam over het hele land uitbreiden, maar bereikt het oosten niet voor de avond. Er waait een matige, aan zee een krachtige zuidenwind. De maxima bedragen 4 graden in de Ardennen en ongeveer 8 graden elders.

Zondagavond en -nacht is het betrokken met regen. In de Ardennen kan de neerslag tijdelijk een winters karakter krijgen. Plaatselijk valt er veel neerslag. In het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk droger vanaf de Franse grens. De minima bedragen 1 graad hoog in de Ardennen en 3 tot 6 graden elders.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 4 graden in Hoog-België en zowat 9 graden in de andere streken.

Van dinsdag tot en met zaterdag is het overwegend bewolkt met regelmatig regen of enkele buien en soms ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in