James Rodriguez (Real Madrid) raast over snelweg
Foto: EPA

Real Madridvedette James Rodriguez kijkt mogelijk aan tegen een celstraf. De topschutter van het WK 2014 werd vrijdag op weg naar de training geflitst aan een snelheid van ruim 200 per uur. Hij weigerde bovendien te stoppen voor de politie.

Het incident, waarover de Spaanse sportkranten zaterdag uitgebreid berichten, gebeurde op de Madrileense snelweg M-40. Rodriguez reed er aan een snelheid van meer dan 200 km/u, het dubbele van wat is toegelaten. Toen de politiemensen hem opmerkten, maanden ze de 24-jarige Colombiaan met zwaailichten en een megafoon aan te stoppen maar Rodriguez weigerde en reed door naar het trainingscentrum in Valdebebas. Daar verklaarde de stervoetballer dat hij uit “vrees voor een ontvoering” niet naar de kant was gegaan omdat de politie in een neutraal voertuig rondreed.

Wie in Spanje meer dan 80 km/u te snel rijdt, riskeert een celstraf tot zes maanden. Rodriguez mag zich hoe dan ook aan een fikse boete verwachten en hij kan ook zijn rijbewijs voor maximaal vier jaar kwijtspelen.

"Hij is een serieuze gast", verdedigt Real-coach Rafael Benitez zijn vedette. Het incident gebeurde op de Madrileense snelweg M-40. Rodriguez reed er aan een snelheid van meer dan 200 km/u, het dubbele van wat is toegelaten. De politieagenten achtervolgden de 24-jarige Colombiaan in een anonieme auto en maanden hem met zwaailichten en een megafoon aan te stoppen, maar Rodriguez weigerde en reed door naar het trainingscentrum in Valdebebas. 

"Dit is een privézaak", aldus Benitez daags voor de competitiewedstrijd bij Valencia. "James is een goede gast, hij is serieus. Hij heeft ons uitgelegd wat er gebeurd is. Verder valt er niks te zeggen."