Toppers laten cross in Leuven links liggen
Foto: Photo News

In Leuven wordt zondag de Soudal Classics afgewerkt. Zonder Wout van Aert, winnaar van vorig jaar Mathieu van der Poel, Kevin Pauwels en Lars van der Haar wordt het een open strijd aan het kazernedomein de Hemptinne. Sven Nys is de publiekstrekker en moet afrekenen met outsiders Tom Meeusen en Klaas Vantornout.

Veldrijden op Sportwereld.be

Een week voor het Belgisch kampioenschap in Lille vindt de zogenaamde generale repetitie plaats in Leuven, maar deze keer is het een wedstrijd die vooral gekleurd wordt door de afwezigheid van heel wat toppers. Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Mathieu van der Poel geven de voorkeur aan een stage onder de Spaanse zon om de laatste extra procentjes bij te winnen met het oog op het nationaal kampioenschap. Al voor de start van het seizoen besliste Wout van Aert om zijn programma niet te overladen en liet hij de vier wedstrijden van de Soudal Classics links liggen. Dus wordt het zondag een open strijd.

Belgisch kampioen Klaas Vantornout kreeg in laatste instantie nog een contract, won nog niet het voorbije seizoen, maar zijn resultaten van de voorbije weken wijzen erop dat hij stilaan groeit naar zijn beste vorm. Zondag mag hij voor de laatste keer zijn tricolore trui aantrekken en wellicht zal hij nog vertrouwen willen tanken voor het BK. Dan moet hij wel afrekenen met tweevoudig winnaar Sven Nys, vrijdag nog tweede in Baal, en Tom Meeusen, winnaar in Loenhout en vorig jaar tweede in Leuven.

Programma

11u: Nieuwelingen

12u: Junioren

13u45: Dames elite

15u00: Heren elite + beloften