Bij de BOB-controles in Antwerpen had elf procent van de gecontroleerde bestuurders afgelopen nacht te veel gedronken. Dat aantal lag opmerkelijk hoger dan in de rest van het land. De politie heeft op oudejaarsdag overigens evenveel gecontroleerd als vorig jaar op oudjaar. Dat blijkt uit meldingen aan de website politiecontrole.be. En hoewel het aantal controles op 31 december al hoger ligt dan op een gewone dag, werd vandaag op nieuwjaarsdag nog meer gecontroleerd.

Bij de grootschalige alcoholcontrole op de Antwerpse Noorderlaan tijdens oudejaarsnacht zat elf procent van de bestuurders boven de toegestane limiet van alcoholinname. Dat meldt de Antwerpse lokale politie. In totaal werden 235 bestuurders gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik.

Negentien bestuurders bliezen positief en nog eens zeven kregen 'alarm' als resultaat. De politie trok twee rijbewijzen meteen in voor vijftien dagen. Wat de drugscontroles betreft, werden drie bestuurders aan een speekseltest onderworpen omdat er drugsgebruik vermoed werd. Zij testten allen positief en moesten eveneens hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in