De Amerikaanse zangeres Natalie Cole is donderdagnacht in een ziekenhuis in Los Angeles overleden op 65-jarige leeftijd. Ze was de dochter van jazzlegende Nat King Cole.

Natalie Cole maakte op zesjarige leeftijd haar debuut als zangeres, nota bene op een kerstalbum van haar vader Nat King Cole. Toen ze vijftien jaar oud was moest ze noodgedwongen afscheid nemen van haar vader, die stierf aan longkanker.

‘This Will Be’

In 1975 brak ze muzikaal door als jazzzangeres met haar debuutalbum ‘Inseperable’. Voor dat album werd ze bekroond met twee Grammy Awards. Ze is vooral bekend van de hit ‘This Will Be’.

Cole zat in de jaren tachtig een tijdlang in een afkickkliniek omdat ze verslaafd was geraakt aan heroïne en alcohol. In 1991 werd haar best verkopende album ‘Unforgettable... with love’ op de wereld losgelaten. Daarop zong ze dankzij de moderne techniek voor het eerst een duet met haar vader.

Hartproblemen

De zangeres had al een tijd problemen aan haar hart. Om die reden moest ze een reeks concerten afzeggen. Haar hartproblemen zouden haar nu fataal geworden zijn.

In 2009 onderging ze nog met succes een niertransplantatie doordat ze leed aan aan hepatitis C. Die ziekte zou ze hebben opgelopen door haar druggebruik.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in