Quinten Hermans zegeviert bij beloften in Baal
Foto: BELGA

Quinten Hermans (Telenet-Fidea Cycling Team) heeft de bpost bank trofee in Baal op zijn palmares gebracht. Hij haalde het voor ploegmaten Thijs Aerts en Nicolas Cleppe. Hermans neemt de leiderstrui over van Daan Hoeyberghs, die vierde werd.

Veldrijden op Sportwereld.be

Geen Eli Iserbyt aan de start in Baal, wel nog 40 andere beloften die op nieuwjaarsdag vroeg uit de veren kwamen. Naar goede gewoonte zette Hermans al meteen stevig door in de eerste ronde en de Europese kampioen leek op weg naar een gemakkelijke solozege. Tot zijn motor sputterde in het slot van de wedstrijd.

Ploegmaat Thijs Aerts keerde terug vooraan en loodste zijn kopman naar de finish. “De eerste wedstrijdhelft voelde ik me heel sterk, maar plots verdween alle kracht uit mijn lijf”, verduidelijkt Hermans zijn terugval. “Ik voelde me misselijk en had nog maar weinig power in de benen. Geen idee hoe het komt. Dat ik hier toch nog win en de nieuwe leider ben, is een opsteker. Maar zestien seconden voorsprong is niet veel. Het zal nog spannend worden in de laatste manche in Sint-Niklaas.”

“Ik ben blij dat ik Quinten in het slot nog heb kunnen bijstaan”, aldus ploegmaat Thijs Aerts. “Vandaag was het in de slotronde mijn bedoeling zoveel mogelijk te helpen om seconden te nemen in het klassement.”