Seppe Rombouts triomfeert bij junioren in Baal
Foto: BELGA

Junior Seppe Rombouts heeft vrijdag de zevende manche in de bpost bank trofee in Baal op zijn palmares gebracht. De renner soleerde naar de zege voor ploegmaten Tijl Pauwels en Arno Debeir.

Veldrijden op Sportwereld.be

Rombouts maakte meteen zijn intenties duidelijk en ging er in de eerste ronde vandoor. Hij kwam evenwel ten val en zag Jarno Liessens terugkeren. Het duo maakte er een spannende strijd van in Baal en ging samen de voorlaatste ronde in.

Liessens deed zichzelf de das om toen hij onderuitging tegen een nadarhekken en Rombouts soleerde naar de zege. “Jarno viel voor mij in de nadarhekken”, doet Rombouts zijn verhaal. “Ik had een kleine voorsprong van 15 seconden en gaf die niet meer af. Ik had hier wel op de zege gehoopt, maar de cross moet altijd nog gereden worden.”

Pauwels was tevreden met zijn tweede plaats. “Seppe was vandaag iets te sterk. Het had ook geen zin om op dit rondje over je toeren te gaan, want dan blaas je jezelf op. In de strijd om de tweede plaats met mijn ploegmaat Arno had ik wel het gevoel dat ik alles onder controle had.”

Voor Rombouts is het zijn vierde zege van het seizoen. Hij maakt zichzelf daarmee één van de favorieten voor het BK volgende week in Lille.

Bij de nieuwelingen toonde Lloyd Sprangers zich de beste. Hij ontdeed zich in de slotronde van zijn metgezellen Jens Clynhens en Vince Van den Eynde. Het is voor Sprangers zijn derde zege van het seizoen.