Meer dan 130 mensen zijn donderdagavond gewond geraakt tijdens het vieren van het nieuwe jaar op de Filipijnen. De festiviteiten werden twee mensen fataal.

Op de Filipijnen gaat Nieuwjaar gepaard met heel wat vuurwerk. Veel mensen vergeten echter de voorzorgsmaatregelen waardoor 131 mensen gewond zijn geraakt door voetzoekers, vuurwerk en schoten van vuurwapens. Een 45-jarige man overleed omdat hij iets te innig in contact was gekomen met voetzoekers. Sinds 21 december zijn er al 384 mensen gewond geraakt door voetzoekers en vuurwerk, zegt Janette Garin, minister van Volksgezondheid.

Het vuurwerk richtte ook heel wat schade aan. Een duizendtal huizen raakte beschadigd, waardoor meer dan 3.000 mensen hun huis moesten verlaten om in veiligheid gebracht te worden. Een 65-jarige vrouw overleed aan een hartaanval nadat ze haar huis in vlammen zag opgaan.

Filipijnen schieten traditiegetrouw vuurwerk af of schieten met vuurwapens in de lucht omdat ze geloven dat het lawaai de pech wegdrijft en geluk aantrekt voor het nieuwe jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in