In het luxehotel The Adress Downtown in Dubai, net naast de gekende wolkenkrabber Burj Khalifa, heeft donderdagavond een enorme brand gewoed. Pas na twintig uur kreeg de brandweer het vuur onder controle en ondertussen is de brand bijna volledig geblust. Er vielen minstens zestien gewonden.

Veertien van hen zijn lichtgewond, meldde de persdienst van de regering van het emiraat. Eén persoon kreeg een hartaanval. Onder de gewonden zijn geen kinderen, voegde de persdienst er in een tweet aan toe.

Raphaël Slama zag het allemaal gebeuren. Aan het persagentschap AFP vertelt hij dat het vuur om ongeveer 21.30 uur locale tijd (18.30 uur Belgische tijd) uitbrak. Hij zag hoe het vuur zich snel verspreidde over een tiental verdiepingen. Maar volgens majoor-generaal Rashed al-Matrushi zijn de vlammen niet doorgedrongen tot binnenin het hotel.

Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan. Er werd een onderzoek ingesteld.

Het hotel The Adress Downtown is een gebouw van 306 meter hoog. Het ligt vlak bij de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, en vlak bij de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Het is een vijfsterrenhotel met 169 kamers en 626 appartementen.

Op sociale media verschenen meteen beelden van de brand:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in