De toeristische sector in de Oostkantons is in het algemeen tevreden over het aantal gasten, ondanks het gebrek aan sneeuw. Dat deelt het Toeristische Agentschap Oost-België (TAO) donderdag mee, dat online een enquête uitvoerde bij 145 partnerbedrijven uit de verblijfs- en excursiesector.

“Met of zonder sneeuw blijven de Oostkantons een populaire vakantiebestemming tijdens de winter”, klinkt het in het persbericht. “Bij temperaturen die eigenlijk aan een late zomer of de herfst doen denken, stonden bij de meeste gasten uitgebreide wandelingen en gastronomie aan de top van het to do-lijstje. Ook de indooractiviteiten zoals karten in Grüfflingen en Eupen, of bowlen waren zeer populair.”

Zes op de tien kamers in hotels bleken bezet - meestal zijn er dat evenveel of meer dan vorig jaar. Vier op de tien gasten kwamen uit Vlaanderen. Meestal was 80 à 100 procent van de vakantiewoningen verhuurd.

Indoor- en outdooractiviteiten waren populair, al lag het aantal bezoekers in de Hoge Venen door de uitblijvende sneeuw lager dan vorig jaar. Toch zouden vooral dagtoeristen van het mooie weer gebruikgemaakt hebben voor een uitstap naar de beschermde venen, zegt TAO.

Overigens is de toeristische sector in heel Wallonië tevreden met de bezettingsgraad van de verschillende vakantieverblijven. Volgens een barometer van Waals minister voor Toerisme René Collin, een enquête bij 500 hotels, streekgebonden toeristische logies, vakantiedorpen en centra voor sociaal toerisme, maakten drie op de vier een positieve balans op.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in